"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 23 februarie 2011

Proiectul Venus : Sistemele Orasului


Proiectul Venus se refera la o viziune alternativă pentru o nouă civilizaţie mondială durabilă, spre deosebire de orice sistem social anterior.

Ar fi mult mai uşor şi ar fi necesară mai puţină energie pentru a construi orașe noi și eficiente, decât să încercăm să actualizăm şi să rezolvăm problemele celor vechi. Proiectul Venus propune un Oraș de Cercetare, care ar folosi cele mai sofisticate resurse disponibile şi tehnici de construcţie. Aranjamentul său eficient, de formă circulară, va fi înconjurat şi va avea încorporat în designul orașului, parcuri şi grădini minunate. Acest oraş va fi proiectat să funcţioneze cu cheltuieli minime de energie, folosind cele mai nepoluante tehnologii disponibile, care vor fi în armonie cu natura pentru a obţine cel mai înalt nivel de trai posibil pentru toată lumea. Acest sistem facilitează transportul eficient pentru locuitorii oraşului, eliminând necesitatea folosirii automobilelor. Aranjamentul Orașului Circular propus de Proiectul Venus este compus din următoarele:

- Cupola centrală va găzdui baza sistemului cibernetic, facilităţi de educaţie, centru de acces, sisteme computerizate de reţele de comunicaţii, facilităţi de sănătate și de îngrijire a copilului.

- Clădirile din jurul domului central vor furniza comunităţii centre pentru activităţi culturale, cum ar fi artă, teatru, expoziții, concerte, centre de acces, precum şi diverse alte forme de divertisment.

- Urmează apoi, complexul de proiectare şi de dezvoltare pentru acest oraș de cercetare şi planificare. Centrele de proiectare sunt frumos decorate cu ambianțe naturale.

- Adiacent echipamentelor de cercetare, se află restaurantele și alte facilități.

- Cele opt cartiere au o varietate de forme unice de arhitectură liberă pentru a îndeplini diferitele nevoi ale ocupantului. Fiecare casă este înconjurată de grădini minunate separând-o de cealaltă cu un peisaj natural abundent.

- Suprafețe retrase din circuitul agricol pentru surse de energie regenerabilă, nepoluantă, cum ar fi generatoarele eoliene, sisteme de energie solară și termică concentrată, geotermală, fotovoltaice și altele.

- Urmează instalațiile hidroponice (hidroponic = cultură legumicolă sau floricolă în soluții nutritive sau pe un strat de pietriș sau de nisip prin care circulă permanent apă cu îngrășăminte chimice, conform DEX) interioare şi centura agricolă exterioară care vor fi folosite pentru a dezvolta o mare varietate de plante organice fără utilizarea pesticidelor.

- Un canal navigabil circular pentru irigare şi filtrare înconjoară centura agricolă.

- Zona cea mai periferică este utilizată pentru activităţi de recreere, cum ar fi ciclism, golf, drumeții și călărie, etc.

Toate facilitățiile sunt disponibile pentru toată lumea, fără cost într-o economie bazată pe resurse. Scopul acestei tehnologii sofisticate este de a elibera oamenii de sarcinile plictisitoare și monotone, de a le pune la dispoziţie un nivel de trai mult mai înalt şi de a le oferi mai mult timp liber.

Cu un prilej favorabil pentru creştere economică constantă şi creație, oameni ar avea timpul şi libertatea alegerii modului de viață pe care îl găsesc cel mai corespuzător. Orasul este conceput pentru a deservi nevoile fiecărui membru al societăţii.

Sursa: miscareazeitgeist.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...