"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 10 martie 2011

Polul nord magnetic se deplasează cu o viteză record!

Specialiştii avertizează că siguranţa sistemelor de transport este în pericol, mai ales că în prezent Polul nord magnetic se deplasează, înspre Rusia, cu o viteză record de 60 de kilometri pe an. Polul nord magnetic se află de peste 2 secole în drept cu Insula Ellesmere, o insulă nelocuită din arhipelagul canadian. Polul nord magnetic diferă de Polul Nord, care trece prin axa de rotaţie a Terrei, iar viteza cu care se deplasează a început să crească în ultimii 20 de ani. Lucru care dus la teoria inversării polilor magnetice, aspect care ar putea avea efecte catastrofale, fie financiare, fie umane. Deşi lucrurile sunt nesigure în ceea ce priveşte o posibilă inversare a polilor magnetice, mulţi oameni de ştiinţă au declarat că acest lucru e sigur şi au adus ca argumente următoarele teorii sau fapte:
Impactul final al inversării polilor nu are cum să fie stabilit, pentru că acest fenomen avut loc ultima dată acum 780.000 de ani. Tocmai de aceea, în prezent, pentru oamenii de ştiinţă inversarea polilor magnetici este ceva nesigur şi imprevizibil.
La fiecare un milion de ani au loc între 3 şi 7 inversări. Iar fenomenul de migrare este accentuat din cauza cataclismelor care au avut loc în ultimii ani.
Migrarea polului nord magnetic dinspre Insulele Ellesmere, Canada, spre Siberia, Rusia, la viteza actuală înseamnă că busola va arata o directie diferita cu un grad la fiecare cinci ani.

Efectele unei asemeni inversări nu se cunosc şi nici nu pot fi stabilite. Cu toate astea, specialiştii estimează că efectele ar putea fi afectarea sistemelor de navigaţie, punctul nord al busolei devine sud, păsările şi creaturile marine migratoare ar deveni confuze şi ar muri în masă, iar industria minieră şi petrolieră ar fi afectate pentru că în aceste industrii se folosesc magneţi pentru stabilirea unghiului de forare. Cât despre posibilitatea pierderii de vieţi omeneşti, nimic nu e sigur, totul e posibil.

Sursa: dosaresecrete.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...