"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 1 martie 2011

Rolul tatalui

Toti stim ca rolul "capului familiei" este acela de a garanta viata buna, siguranta si linistea familiei. Cand, in fata blocului, copiii se ciondanesc, cel care ia bataie zice inevitabil: "Te spun lu' tata!". Tata este cel care trebuie sa ne apere! Tata trebuie sa fie bun, puternic si in masura sa rezolve toate problemele grele! Cand familia are necazuri el nu are dreptul la odihna! In copilaria mea, barbatii nu stateau pe banca de la poarta decat daca erau bolnavi. Ala era locul femeilor, cand apucau, ca aveau si ele treaba. Barbatii munceau si aduceau bani in casa. Daca nu ai bani, ce-i spui copilului? Sa nu manance azi? Bunicului ii spui sa moara mai repede ca sa scapi de-o grija?
Extindem ideea la familia mare, care este tara. Ce trebuie sa faca cel care-i "capul tarii"? Pai, trebuie sa tina marea familie a romanilor in bunastare!!! Cand romanii spun ca nu le ajung banii si presedintele ii indeamna sa stranga cureaua sau sa plece din tara se cheama ca a gasit solutia? Le spune profesorilor ca produc tampiti, dar este multumit de sine - produs al aceleiasi scoli. Medicilor le spune ca nu sunt pregatiti sa-l opereze si pleaca la Viena. Militarilor ca-s nesimtiti, dar ii trimite in razboaie care nu-s ale noastre. Politistilor ca renunta la serviciile lor, dar ii foloseste pentru protectie la manifestatii. Ironizeaza "mamicutele si bebelusii" uitand ca nu exista cuvant mai sfant decat "mama" si nici privire mai curata decat cea din ochii unui copil. Hahaie in nasul batranului care se plange ca nu-i ajunge pensia. Ii intoarce spatele lasandu-l pe "nesimtit" cu barbia tremurand de obida si neputinta si se ascunde in spatele ofiterilor din serviciul de paza si protectie.
Spune ca sunt prea multe scoli si le inchide pe cele "ineficiente"! Cine a mai auzit de scoli ineficiente!? Cum sa inchizi scoli cand fara carte esti un nimeni? Pana si Mogorogea lui Creanga mergea la scoala desi nu prea avea chemare. In primul rand, avea o scoala unde sa mearga si, doi, il trimetea taica-su'!

Parafrazandu-l pe Moromete... "Unde mergem noi acum, Traiane?!"

Vespazian Ionesi, martie 2011, Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...