"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 30 mai 2012

Romania: UN CUTREMUR DE PESTE 6 GRADE ESTE IMINENT? Intregul continent se cutremura din ce in ce mai puternic si mai des

Un seism cu magnitudinea de peste 6 grade s-ar putea produce în România în perioada următoare. Această avertizare vine chiar de la directorul Institutului de Fizică a Pământului, care spune că zona Vrancea este extrem de activă. În plus, întregul continent se cutremură din ce în ce mai puternic şi mai des.
Weekendul trecut (19-20.05.2012) în zona Vrancei, au avut loc două cutremure destul de puternice. Unul de 4 pe scara Richter, sâmbătă dimineaţă, la ora 5.30 și altul de 3,5, duminică dimineaţă, la ora 8.58. Semn că în zonă a fost acumulată multă energie, spun experţii.
În ultima lună, activitatea seismică s-a intensificat în toată Europa. Spre exemplu, Italia, marţi dimineaţă (22.05.2012), a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,8 urmat de o replică la fel de puternică. Mai mulţi oameni au murit şi clădiri întregi au fost puse la la pământ.
De asemenea, alte două seisme au fost înregistrate, în această dimineaţă (30.05.2012), aproape de graniţa de sud-vest a României. La ora 7.23 Bulgaria şi Serbia s-au zguduit la o diferenţă de zecime de secundă. Un cutremur de mică adâncime cu o intensitate 4,5 s-a înregistrat în localitatea bulgărească Pernik. În acelaşi timp în oraşul sârbesc Pirot seismografele înregistrau un cutremur de 4,4 grade.

Acest articol apartine blogului Saccsiv

Sursa: Piatza.net 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...