"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

vineri, 29 martie 2013

Cagotii, extraterestrii vin din anti-lume

Istoria ascunde foarte multe fapte bizare care nici până în ziua de astăzi nu au putut fi explicate. Unul dintre aceste fapte s-a petrecut în Franța din Evul Mediu, unde peste noapte a apărut o populație bizară. Ei au fost generic numiți cagoți (cagots), un termen peiorativ care semnifică repulsia și disprețul.
Această rasă, atât de diferită faţă de oamenii obişnuiţi, a stârnit curiozitatea, dar și indignarea tuturor. Cagoții erau de-a dreptul ciudați, niște făpturi care aduceau cu oamenii, dar nu erau în totalitate oameni. Cagoții aveau urechile fără lob, picioarele lor erau palmate, iar din cranii le ieșea o creastă. O altă ciudățenie demnă de luat în serios este culoarea sângelui cagoților, care a fost raportată de medicii vremii respective, ca fiind albastră sau uneori verde. Mici de înălțime și nu foarte inteligenți, această rasă de oameni apăruta brusc și doar în anumite regiuni din Franța, ridică și în ziua de astăzi multe semne de întrebare.
Cine erau aceşti cagoți şi de unde au apărut?
Nimeni nu știe nici în ziua de astăzi cine erau și de unde se trăgeau, însă francezii i-au marginalizat din prima clipă. Cagoții nu aveau voie să practice decât tâmplăria, iar casele în care locuiau se aflau doar la marginea orașului. Nu aveau voie decât să se căsătorească între ei, iar atunci când un cagot murea, era îngropat la marginea unui drum. Acest popor ciudat era tratat precum leproșii, nu aveau drepturi sociale și nici economice, ca să nu mai vorbim de cele politice.
Cu toate aceste bariere impuse de către civilizația franceză, cagoții au reușit să supraviețuiască pentru mai multe sute ani. Nimeni nu putea să le găsească originile și nici să-și explice cum a fost posibil ca o astfel de nație să apară peste noapte. În momentul în care a avut loc Revoluția Franceză la 1848 și cagoții au dispărut la fel de obscur cum au și apărut.
cagot
În urma acestor evenimente stranii s-au născut diverse speculaţii care încercau să explice existența cagoților.
O celebră lucrare din Evul Mediu, intitulată "Extratereştrii vin din anti-lume", a avut la bază povestea incredibilă a cagoților. Autorii lucrării explică faptul că aceşti cagoți au venit de dincolo de materie, de pe o planetă asemănătoare cu Terra, numită și Antichthon, unde lucrurile se petrec invers față de aici.
Elien, un erudit latin care a trăit între 170 – 230 e.n., care a avut ocazia să ajungă pe Antichthon, locul de unde se pare că provin cagoții, descris acest univers straniu: ” Se povestea că acest continent este imens, că hrăneşte fiinţe mari, în special oameni a căror mărime este dublă faţă de cei din lumea noastră. Durata vieţii lor nu este aceiaşi cu a noastră, ci de două ori mai lungă. Au oraşe mari şi numeroase caracteristici de viaţă şi legi opuse alor noastre.
Arborii care cresc de-o parte şi de alta a fluviului, fluviul Plăcerii, poartă fructe cu calităţi stranii. Cel care degustă vede încetându-i dorinţele pe care le-a avut până atunci, şi chiar dacă iubeşte pe cineva, îl uită. Întinereşte puţin câte puţin şi preia vârstele sale precedente şi deja împlinite. Părăseşte îmbătrânirea şi se reîntoarce la forţa vârstei, apoi revine la vârsta copiilor, redevine copil, nou-născut şi în fine se consumă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...