"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 10 noiembrie 2011

Apocalipsa va veni de pe Jupiter !


Fenomene extrem de puternice au fost observate recent pe suprafata lui Jupiter, cea mai mare planeta a sistemului nostru solar. Doua pete rosii, de dimensiuni gigantice, s-au format in ultimii trei ani in atmosfera giganticei planete gazoase. Fiecare pata este de cinci pana la zece ori mai mare decat suprafata Terrei, anunta cercetatorii de la Agentia Spatiala Rusa.
Aceleasi fenomene au fost semnalate si pe Europa, una dintre lunile lui Jupiter. Mai mult, polii Europei si-au schimbat pozitia cu aproape 90 de grade luand locul ecuatorului acestei planete, modificare observata de astronomi in luna mai a acestui an.

„Jupiter este singura planeta din sistemul nostru solar care inregistreaza in interiorul sau reactii termonucleare. Procesele sunt asemanatoare cu cele din interiorul stelelor, desi Jupiter produce mult mai putina energie decat acestea. O explozie care ar avea loc in interiorul uriasei planete ar fi de dimensiuni apocaliptice si ar distruge orice organism viu de pe Terra”, declara Eduard Drobyshevsky, unul dintre cercetatorii implicati in studiul misterioaselor fenomene.

Dezastrul care ar putea avea loc a fost prevazut de mai multe decenii de catre oamenii de stiinta si chiar a fost preluat de Arthur Clarke in Odiseea Spatiala. In romanul lui Clarke, Jupiter se transforma intr-o stea ca urmare a unei puternice reactii termonucleare dar, sustinea acesta, viata ar fi inflorit pe Europa, tocmai ca urmare a prezumptivei explozii.

In realitate, oamenii de stiinta sunt mult mai ingrijorati de recentele transformari din atmosfera lui Jupiter. Conform acestora, Callipso, o alta luna a imensei planete gazoase, ar putea suferi schimbari majore care pot pune capat vietii terestre.
„Imaginati-va ca Luna noastra ar fi acoperita complet de gheata, gheata in care cel mai subtire strat ar avea 800 de kilometri. Aceasta este structura lui Callipso. Daca aceasta suprafata inghetata ar exploda ca urmare a reactiilor termonucleare de pe Jupiter, bucati imense de gheata ar lovi Terra ducand, inevitabil, la aparitia unei ierni nucleare si la exterminarea oricarei forme de viata”, sustine acelasi Drobyshevsky.

Oamenii de stiinta cred ca o explozie asemanatoare, dar de proportii mult mai mici, a avut loc in urma cu 10.000 de ani. Atunci, gheata de pe suprafata lui Titan, celebra luna a lui Saturn, a explodat, ducand la formarea actualei atmosfere a acestei luni si la a aparitia a numeroase comete. „Nu stim cand va avea loc urmatoare detonare. Callisto se afla, insa, mult mai aproape de Pamant decat Titan, iar o explozie a acesteia ar fi echivalenta cu Apocalipsa”, concluzioneaza cercetatorul rus.

Sursa: Pravda

4 comentarii:

  1. Problema cu planeta Jupiter este mai veche aproximativ 15 ani.o nava cu extraterestri sau apucat de treaba o bombardeaza cu radiatii microunde sau cam asa ceva,este un fel de teraformare dar pentru ei schimba atmosfera planetei,cert este ca ciclonul de pe Jupiter a disparut .trebuie sa fim cu bagare de seama cu ce avem dea face ,mai am o ipoteza poate sa aprinda planeta adica un al doilea soare.Nava este inca acolo si lucreaza.si in timp ce lucreaza poate sa li se faca foame !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru completare ! Interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. SALUTARI CALATORULE. CE ZICI AM DREPTATE ? STIU MULT MAI MULTE DAR NU TOLEREZ OBRAZNICIA. VROIAM SA SPUN LUMII MAI MULTE , DIN VIITOR. PACAT. EU CEL PUTIN STIU CE O SA FIE IN PUTINUL VIITOR CARE IL MAI AVEM.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutari, Anonimule!
      Orice comentariu decent este binevenit.
      M-ai facut curios in privinta viitorului, pe care spui ca-l cunosti. Te rog sa ne spui ce stii si, mai ales, de unde stii!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...