
S-a făcut liniște și, așa deodată, portocaliul schimbă discuția. „Ți-am tot zis de vacă. Nu era de soi, avea laptele slab. Am tăiat-o.

Un zâmbet, o strângere de mână, un gând frumos ... și peste câtăva vreme familia s-a constituit. De ce? Mintea a creat o legătură între două ființe. Iubirea celor doi va construi o casă, va crește copii frumoși și le va călăuzi pașii în viață...
Dar... Să mergem pe următorul raționament: nu putem adormi fiindcă gândul nostru se îndreaptă cu încăpățânare spre cineva care ne-a supărat. Puterea de concentrare este mare. Mintea noastră zămislește răul. Sunt forme de energie care rămân în spațiul întunericului și de câte ori le vom invoca, numai gândindu-ne la ele, vor veni lângă noi. Dacă gândim despre cineva că el este prietenul nostru, acest lucru se va transforma în realitate. Dacă, în schimb, îl vizualizăm ca duşman, mintea va actualiza deopotrivă şi acest gând. De aceea, cel care ştie cum să lucreze cu mintea, controlând-o printr-o practică constantă, poate atinge fericirea. Gândurile bune, frumoase pentru cei dragi, ne fac bine nouă și, cu siguranță și lor. Nu întâmplător când cineva îți spune că s-a gândit la tine te bucuri. Dacă gândul este însoțit de o rugăciune, persoana va fi protejată prin gândul tău dar, în primul rând, de pronia cerească. Să nu ne sfiim a spune Tatăl nostru pentru cei dragi.
Vespazian Ionesi, 08.06.2010, Bacău
Cine nu are bătrâni, să-și cumpere.
Lac să fie, că broaște-s destule.
In casa leneșului intotdeauna e sărbatoare.
Gândeste intâi, apoi vorbește.
Bate șaua să priceapă iapa.
S-a pornit ca surda la joc.
Pe cine să aleg ca model în viață? Moromete sau filozoful?
Vespazian Ionesi, 05.06.2010, Bacău