"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

vineri, 6 mai 2011

Un asteroid uriaş se apropie de Pământ

Un asteroid de 55 de milioane de tone va trece foarte aproape de Terra în noiembrie, au anunţat experţii ­NASA. Acesta este cel mai mare obiect care se apropie atât de mult de Pământ. Asteroidul va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de numai 324.604 de kilometri, adică mai aproape decât se află Luna faţă de noi.

Satelitul Pământului orbitează în jurul Terrei la o distanţă de circa 384.403 de kilometri. Numit YU55, asteroidul este catalogat de experţi ca fiind “potenţial periculos”, însă apropierea sa faţă de Planeta Albastră nu ridică semnale de alarmă. Dacă ar lovi însă Pământul, ar avea forţa a 65.000 de bombe atomice, lăsând în urmă un crater de aproape 10 kilometri şi adânc de peste 600 de metri. Deşi acest asteroid orbitează în jurul Soarelui la fiecare 14 ani, astronomii sunt convinşi că cel puţin în următoarea sută de ani nu va intra în coliziune cu Pământul. „YU55 nu se va lovi de Pământ, cel puţin în următorii 100 de ani. În timpul apropierii sale, efectul gravitaţional asupra Pământului va fi atât de mic, încât nu va afecta mareea de pe Terra sau altceva”, a declarat Don Yeomans, managerul programului NASA Near-Earth Object de la JPL.

Asteroidul va fi vizibil şi doar cu ajutorul telescoapelor de mică putere, în jurul datei de 8 noiembrie, momentul fiind catalogat de astronomi ca fiind unul rar, datorită apropierii sale de Terra. „Deşi au mai trecut asteroizi de această dimensiune pe lângă Terra în trecut, noi nu aveam pe atunci cunoştinţele şi tehnologia necesare pentru a-i studia. Când va trece pe lângă noi, va fi o şansă minunată să îl studiem de la sol”, a declarat Barbara Wilson, cercetător la ­NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Sursa: piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...