"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

luni, 4 iulie 2011

Nisipurile de Aur

Marea Neagra la Nisipurile de Aur in Bulgaria este la fel de albastra ca la noi, doar ca-i mult mai curata, nici gand de alge, nu am vazut cutii de bere aruncate ... Valurile-s la fel de frumoase ca la noi!Padurea de umbrele si sezlongurile puse la sfoara dau plajei un aspect deosebit.De la etajul cinci al hotelului Slavey am avut o priveliste splendida.
Vacanta se arata bogata in turisti. Spun asta fiindca nici nu se daduse bine startul in sezonul estival si statiunea era plina. Majoritari eram noi, romanii. Urmau, ca numar, nemtii, polonezii si chiar rusi, dar nu foarte multi.
Noptile, deloc linistite, vuiau de muzica si petreceri. In fiecare seara la orele 22.00 cerul era brazdat de artificii, fapt care accentua atmosfera sarbatoreasca. Ne-am tot intrebat de ce a fost nevoie sa strabatem litoralul romanesc de la nord la sud si sa venim in Bulgaria? De ce nu avem si la noi conditii civilizate la preturi rezonabile? Romanul din noi s-a revoltat. De ce ei pot si ai nostri nu!? Raspunsul il stim deja...
Sa revenim la hotel. Conditiile de cazare, masa, dar mai ales atitudinea personalului au fost la inaltime. Piscina mare exterioara-mi era cea mai draga fiindca avea adancimea perfecta si barul alaturi. Sigur, nu am consumat decat bere dar, daca voiam, puteam ridica cifra octanica.
In fiecare zi incepand cu orele zece dimineata si patru dupa amiaza o echipa de animatori se ocupa de antrenarea noastra in diferite jocuri. Doamnele faceau gimnastica...
Domnii erau mai interesati de "cocktail games"...Gimnastica in apa era o adevarata desfatare...
Domnii foarte priceputi la volei, ajutati si de doamne, dadeau adevarate spectacole. Intr-una din zile am asistat la un meci international! Polonia a provocat Romania! Chiar daca ai nostri au fost invinsi, lupta a fost stransa si frumoasa. Mai tarziu am aflat ca polonezii faceau parte din echipa de volei a unui club. Meciul a fost frumos!!!In toata aceasta harmalaie si veselie care ne-a cuprins am sesizat privirea trist-nostalgica a unui domn in varsta. Candva, cu siguranta, si el plonjase ca sa impresioneze fetele...
Priviti pescarusul din fotografia de mai jos! Mare hotoman! Cu rabdare, statea la panda pe acoperis, pe umbrele, balcoane si privea terasa.
Daca lasai farfuria cu mancare pe masa si mergeai sa mai iei ceva el, banditul, actiona. Instantaneu pornea in picaj si din cateva inghitituri te lasa flamand.Dupa care, spre veselia celor din jur, mergea sa bea si un pic de apa sa nu-l apuce sughitul ca prea infulecase in graba.

In drumul spre casa am trecut prin statiunile romanesti cu speranta ca vom vedea aceeasi atmosfera dar nu a fost sa fie. Pustiu peste tot! In Eforie Nord erau ceva turisti dar putini, foarte putini fata de ce era la vecinii din sud. PACAT!

2 comentarii:

  1. Ar trebui să editezi un volum de "Însemnări ale călătoriilor mele". Regret că nu am văzut atătea locuri, cărora TU le-ai sesizat esenţialul.
    Îţi trimit şi adresa de wiki.
    http://argentinagherasim.wikispaces.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri!
    Nu am calatorit cat am vrea, nu cred ca reusesc sa ilustrez in imagini si cuvinte tot ce mi-a placut, dar ... peste doua saptamani plecam din nou la drum si voi mai publica.
    Sunt impresionat de ce ai postat pe wiki! Si inca nu am parcurs totul! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...