"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 3 iulie 2012

Socul te ajuta sa elimini toxinele din organism

Socul, folosit ca planta medicinala pentru proprietatile lui laxative, diuretice, sudorifice si emoliente, se recomanda pentru calmarea nevralgiilor, dar si pentru combaterea infectiilor respiratorii si a unor afectiuni ginecologice. 
De asemenea, remediile preparate din flori, frunze, fructe si din scoarta de soc te ajuta sa slabesti si sa ai o piele mai frumoasa si sanatoasa. Daca ai racit, bea trei-patru cani de ceai de soc pe zi si-n felul acesta scapi de usturimea din gat, de durerile de cap, febra si tuse.
 Infuzia de soc se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa cinci minute la infuzat, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10-15 minute. Bolnavii de astm pot bea acest ceai in loc de apa. Ca laxativ, se bea seara, inainte de culcare, o cana de ceai caldut, indulcit cu miere de albine. Ceaiul de soc se bea in cure de cate o luna de zile, cu pauze de doua saptamani. Ceaiul de soc favorizeaza transpiratia si eliminarea toxinelor din organism. Daca ai fost prevazator, cu siguranta ti-ai preparat socata, o bautura naturala foarte apreciata, mai ales in zilele caniculare. Socata se prepara numai din flori de soc proaspete, cele uscate devenind toxice in combinatia care se recomanda pentru prepararea bauturii racoritoare. Dupa preparare, bautura poate fi pastrata la frigider in sticle si nu in bidoane de plastic. Sucul de soc este nu numai o bautura racoritoare aromata, ci si un medicament de nadejde, fiind recomandat in lupta cu infectiile renale si urinare. Socata are o puternica actiune depurativa ajutand, in acest fel, la eliminarea surplusului de apa din tesuturi si, implicit, a toxinelor din organism. Se recomanda, fara rezerve, in lupta cu kilogramele, dar si persoanelor care tin cura de slabire. 
Ca medicament, socata este indicata in caz de constipatie, infectii pulmonare si afectiuni ale cailor respiratorii, astm bronsic, tuse, gripa, tuberculoza, afectiuni renale si urinare. 
 Pe timp de iarna, se poate bea ceai de soc, un remediu naturist cu aceleasi proprietati terapeutice ca si sucul. Prin compozitia pe care o au, fructele de soc stopeaza gripa mult mai eficient decat vaccinul antigripal de sinteza. Fructele blocheaza infectarea cu gripa a celulelor sanatoase, oprind dezvoltarea gripei, atat in fazele incipiente, cat si in cele avansate. Pentru a trece cat mai usor peste gripa, e recomandat sa se prepare in casa o tinctura din fructe de soc, atunci cand fructele sunt inca proaspete si mustesc de zeama. 
Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. Socul este o planta cu calitati terapeutice exceptionale!Pe langa asta este si placut la gust:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...