"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 22 august 2012

Dezastrul financiar al omenirii, iminent?

Dezastrul financiar al omenirii, iminent?
Guvernele si marile banci din intreaga lume se comporta ca si cum ar astepta o criza financiara majora. Oamenii primesc prea putine informatii, iar specialistii in domeniu anticipeaza un adevarat dezastru.
Oamenii de pe intreaga planeta cunosc prea putine lucruri in legatura cu adevarata situatie care exista in lume. Discutiile secrete care se poarta in capitale precum Washington si Londra sunt inaccesibile si pot ascunde ceea ce poate fi chiar mai grav decat criza izbucnita in 2008, scrie Sott.
SUA se pregatesc pentru ce este mai rau
Se pare ca SUA pregatesc marile banci din tara pentru o situatie greu de suportat din punct de vedere financiar, deoarece statul nu le mai poate oferi sprijin. Indiciile venite de la Washington arata un dezastru iminent. In ultimele 12 luni, sute de manageri ai unor banci au renuntat la functiile lor. Americanii, arata aceleasi informatii, isi fac rezerve de hrana si munitie, dorind sa fie pregatiti pentru cel mai rau scenariu.
Presedintele Barack Obama a semnat numeroase acte prin care sa se ia masurile necesare, in cazul unor evenimente majore. Astfel de masuri arata ca o mare criza financiara se apropie. De exemplu, in ultimii 40 de ani, datoria SUA a crescut de la doua trilioane de dolari pana la 55 de trilioane. Aceasta bula financiara se va sparge la un moment dat, este un lucru sigur.
Specialistii anticipeaza o noua criza
Tot mai multi specialisti in domeniu spun ca o criza majora este aproape. Richard Duncan, fost lider al Bancii Mondiale, spune ca datoria SUA va escalada intr-o “spirala a mortii”. Celebrul Nouriel Roubini este de parere ca va urma o criza financiara chiar mai mare decat cea din 2008. Problemele sunt acum de solventa, nu de lichiditati, afirma el.
In opinia lui, omenirea nu mai dispune de posibilitati prin care sa iasa dintr-o noua criza. In plus, intentia Germaniei de a iesi din zona euro va pune si mai mult gaz pe foc. Peste toate, seceta ne da si ea mari batai de cap, avand un impact puternic asupra economiei tuturor statelor.
Iar cu toate aceste evenimente care se intampla, tacerea guvernelor marilor puteri arata mai degraba ca o conspiratie.
Sursa: Piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...