"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 7 aprilie 2011

Profetia Sfantului Nilus

Astazi va voi prezenta o profetie care mi se pare ca iese din tipare atat prin limbaj cat si prin claritatea frazei. Din acest motiv sunt usor sceptic cu privire la autenticitatea textului, redactat, se spune, prin anii 400 d.H. de catre Sfantul Nilus Sinaitul care provenea dintro familie nobiliara si a fost ucenic al sfantului Ioan Gura de Aur. La cererea Patriarhului Constantinopolului, Nilus si-a lasat sotia si cei doi copii, s-a calugarit pe Muntele Sinai si s-a dedicat studiului Bibliei. Documentele spun despre el ca era de o intelepciune rara, ca in urma lui au ramas opere bisericesti deosebite dar si previziuni care socheaza. Profetiile sale se refera la perioada de dupa 1900 si nu au nimic alambicat, nimic ascuns...

“După anul 1900, undeva spre jumătatea secolului, oamenii o să devină de nerecunoscut. Odată cu apropierea Anticristului, mintea oamenilor o să fie absorbită de plăcerile carnale, dezordine socială iar fărădelegile devin normalitate.

Înfăţişarea oamenilor o să se schimbe, fiind imposibil să faci diferenţa între un bărbat şi o femeie, datorită hainelor pe care le vor purta dar şi al modului cum îşi vor purta părul. Aceşti oameni vor fi cruzi ca şi animalele sălbatice datorită influenţei nefaste a Anticristului. Preoţii şi călugării vor deveni oameni goi, lipsiţi de orice sentiment şi le va fi foarte greu să deosebească raul de bine.

În acele vremuri, moralitatea dar şi tradiţiile creştine se vor schimba. Oamenii vor renunţa să mai fie modeşti iar trufia va pune stăpânire pe ei. Falsitatea dar şi lăcomia vor atinge proporţii greu de imaginat. Homosexualitatea, adulterul şi crimele vor domina societatea.

În aceste timpuri, datorită decadenţei, oamenii vor fi privaţi de Sfantul Spirit ce se primeşte prin botez. Oamenii îşi pierd credinţa în Dumnezeu datorită incapacităţii de a vedea lumină. O să existe o mare separare între oamenii, cei care trăiesc în lumea presărată cu bogăţie, ura, lăcomie şi indiferenta iar ceilalţi, foarte puţini, se vor retrage în căutarea luminii spirituale. Şi toate acestea se întâmplă doar pentru că Anticristul vrea să devină “rege” peste întreg Universul.

În acele timpuri, înainte de Apocalipsa, omul o să fie capabil să comunice cu ajutorul unor aparate de la un capăt la celălalt la Pământului. De asemenea, omul o să fie capabil să zboare precum nişte păsări şi să coboare în adâncul apelor exact la fel precum peştii. Având toate acestea, oamenii o să trăiască în tot confortul dar singurătatea sufletelor lor o să fie foarte apăsătoare. Ştiinţa va câştiga teren în fata religiei iar datorită vanităţii unora, cei mai mulţi îşi vor pierde credinţa în Dumnezeu.

Într-un final bunul Dumnezeu vede decăderea rasei umane şi va pune capăt suferinţei datorită celor puţini care merită să fie salvaţi. Sabia pedepsei va apărea brusc şi o să-l omoare pe ademenitor dar şi pe servitorii săi.”

Vespazian Ionesi, aprilie 2011, Bacau


4 comentarii:

  1. Ceea ce este evident vrei sa fi salvat si o scri intr-un mod stingaci. Salvarea este pentru cei ce nu se au pe ei, pentru cei ce cauta, spre disperarea lor, un mod de a se supune "celui ce ofera mai mult". Neputinta vine din gene, atita ai atita dai. Vremurile sau cei ce marsaluiesc prin agonia robilor nu-si vor gasii linistea nici macar printr-o asa zisa profetie. Pune, aseaza o profetie, dai o forma, in cazul de fata crestina, si priveste din afara ei si o sa fi uimit ca nu profetia face valuri(continutul, intelesul ei) ci pacatul , lipsa de viata din cei ce o citesc. Totul stab in ceea ce ii incita. Natura umana nu a fost si nu va fi vreodata mai buna. Partea intunecata, carnea si apa mortilor care este insasi natura umana, nu face decit sa dea forme perverse de a ascede catre asa zisa "lumina". Nu se poate vorbi despre sacralitate, despre divinitate. Ceea ce anima calea robului nu afost si nu va fi niciodata sacru indiferent de pareri. Ceea ce este sacru nu poate fi asezat in corp de carne si apa mortilor, nu poate fi asezat in putrziciune. Pacatul, sub price forma ar fi, are limba ascutita. Lucrurile nu sunt vechi si nu sint noi totul depinde de unde ai fost asezat si de cum ai fost invatat sa privest. Indiferent ceea ce gindeste un om el nu este in stare sa garanteze pentru viitorul liniilor de singe. In alte cuvinte tot ceea ce este pe pamint defapt nu este decit in modul de perceptie, prin senzorii de orientare timp-spatiu cu care a fost dotat omul. Limitele lui sint atit de mari ca el nu accepta ca este un nenorocit de experiment care duce in inconstienta pacatul constructorului si a celor cazuti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta viziune! Interesant comentariu, chiar daca este doar tangent cu ideea din articol. Ma duce cu gandul catre un pustnic de varsta matusalemica, retras in pustietate si inconjurat de carti sfinte pe care le citeste cu evlavie si intelepciune...

    RăspundețiȘtergere
  3. aveti o mare dreptate ,domnule calator ,am citit totul sper ca este din inima dv sau viziunile dv ,sper ca nu este o invatare dintr'o carte,asa vad si eu lucruriele cum ati spus dv acolo sus ,sunt un pacatos si nu imi permit sa vb sau sa fac profetii ,dar am o carte si scriu ce vad cum se schimba lumea ,se va schimba si cine nu nu respecta legea domnului si nu crede in el va simti aceasta schimbare ,,si sa nu uitam ca profetia este facuta de domnul isus si doar el alege omul cu viziuni ,intodeauna mi am gasit raspunsul in tacere ,,ne a uitat domnul si noi trebui sa il aducem inapoi sa ne vgheze prin rugaciuni si bine ,daca cautam ,am trait intre saraci ,am cunoscut si oameni bogati si am facut o diferanta ca saraci sunt bogatia domnului si domnul doar prin iei vorbeste ,,intro zi pe taramuri straine umblam cu fratele meu in cautare de un serviciu terminasem bani nu aveam ce sa mincam nu mancasem de 2 zile jumate ,si mi am facut o rugaciune cu ochii la cer si miam facut cruce am spus daca exist doamne dane nouo mincare am terminat de zis si am facut 2 pasi si ceva imi scotea ochi foarte stralucitor un ban i ntro spartura de asfalt lucea ca aurul in soare ,atunci eu si fratele meu am ramas blocati cateva secunde si atunci inimile noastre au fost atinse de o raza ceva fenomenal ceva ce nu am mai simtit niciodata parca pluteam atunci cu adevarat am simtit ca exista dumnezeu ,mersi si scuze ca am scris mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma intreb ce scop a avut acest sfirsit in 21 12 2012 ?a inebunit lumea si nu s-a intimplat nimic SFIRSITUL IL STIE NUMAI BUNUL DUMNEZEU CREATORUL NOSTRU.Mai repede oamenii sunt cei care vor aduce raul razboaie foamete boli virusi scapati intentionat din laboratoare experiente pe oameni pe animale 'seminte modificate genetic .Nimicnu mai e cum a fost totul parca e sintetic fara gust a ramas numi forma si culoarea vai de noi cite boli aduc e-urile aditivii alimentari etc.asta e sfirsitul nu altul.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...