"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 27 aprilie 2011

Al Treilea Război Mondial va începe din România?

Unul din catrenele vestitului Nostradamus ridica deja numeroase semne de intrebare pentru cercetatorii romani ai operei acestui teribil profet al omenirii. Lucrarea lui Vlaicu Ionescu, cel mai cunoscut decriptolog al lui Nostradamus se pare ca n-a facut lumina in cazul folosirii numelui tarii nostre "Romainie" in Centurii. In clarviziunea nostradamiana, cel ce l-a numit in opera sa pe Hitler, ca Hister, a mentionat in loc de Roumanie, cum ar fi fost in franceza (desi la vremea aceea statul nostru nu era format), termenul de Romainie, mult mai aproape de cel de azi - Romania, tot printr-o "eroare" de o litera inversata, ceea ce era des uzitat de catre astrologul Michele de Nostredame, cel care a fost cunoscut ulterior ca Nostradamus si care si-a prevazut chiar ziua mortii. Iata si Centuria V, catrenul 26:
Amas s'approche venant d'Esclavonie
L'Olestant vieux cite ruinera
Fort desolee vera sa Romainie
Puis la grand flamme estaindre ne scaura.

Sau, tradus:

Din Rusia (Slavonia) vor navali in masa
(hoarde).
Batrana Grecie (Olestant) va ruina acel
oras,
Violenta distrugere, Romainia va suferi,
Astfel, marile flacari (ale razboiului) ne
mai putand fi oprite.

Interpretarea lui Vlaicu Ionescu a fost ca Romainie din acest caz se refera la Cetatea Vaticanului, de la Roma, si nu la descendentii Imperiului Roman, care au fondat romanitatea. In care si Romania intra ca descendenta latina. Numai ca in acest caz, Nostradamus s-ar fi referit direct la romanii care ii erau cunoscuti. Vlaicu Ionescu crede ca al Treilea Razboi Mondial va aparea cand Batrana Grecie, adica Ortodoxia, va "ruina" Catolicismul, sau cand tarile ortodoxe din est vor duce la pierzanie tarile catolice din vestul europei.

Iata ca Vlaicu Ionescu nu s-a inselat prea tare, situatia economica a Greciei si generarea unei crize occidentale de pe urma acesteia si a tarilor din est, intre care si Romania si Bulgaria, este pe cale sa "ruineze" capitalismul vestic. Acesta ar fi semnalul ca va incepe al Treilea Razboi Mondial si ca din Rusia se va raspandi aceasta decaderea a fostului Imperiu Roman, Iar Imperiul Bizantin va intra in lupta deschisa cu cel Roman.

Fata de Vlaicu Ionescu apare insa si o teorie mai "moderna". Se ia ca baza faptul ca decaderea financiara a fostei Grecii Antice (L'Olestant Vieux) ar putea determina distugerea Romaniei de astazi (nu neaparat armata, ci si economica) si asttfel ea devine "un fort dezolant", tara noastra fiind un fort, un bastion la granita Europei, asa cum era odinioara la granita Imperiului Roman. Din toate acestea vor profita rusii, care vor acapara puterea economica in Romania (ceea ce, pe alocuri, s-a intamplat deja) si mai apoi asupra Europei Centrale si de vest, dupa care al Treilea razboi Mondial nu va mai putea fi oprit.

Dar si interpretii acestei decriptari sunt impartiti in doua. O parte sustine ca aceste lucruri urmeaza sa se intample si sunt foarte aproape de implinire, iar celalata parte e de parere ca ele s-au intamplat deja, cand Rusia a cotropit cu comunismul Europa Centrala si de Est, din care "a scapat" exact Grecia, in care comunismul, cu toate insistentele, n-a prins.

Interesant, insa, daca este cu adevarat vorba despre Romania in aceasta previziune, daca de aici, din amplasamentul rachetelor din Dobrogea va izbucni scanteia "marilor flacari". Oricum, sunt de parere mai multi interpreti ai operei nostradamiene, catrenul 26 din centuria a V-a este cel care anunta timpul celui de-al Treilea Razboi Mondial. Una din teorii sustine ca "orasul ruinat" despre care stiau si romanii si grecii ar fi unul aflat in Dobrogea, intre multele fortificatii romane de aici.

Sursa: agentia.org

Un comentariu:

  1. profetiile lui Nostradamus sunt interpretabil,din cate stiu doar vreo doua s-au indeplinit si acelea ca au vrut ceilalti,

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...