"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

vineri, 8 februarie 2013

Misterul trenul disparut fara urma

Pe 14 iulie 1911, 106 pasageri s-au îmbarcat într-un tren luxos care urma să plece din gara din Roma. Imediat după ce toate aspectele călătoriei au fost puse la punct, trenul a dat semnalul plecării. Pasagerii veseli și curioși de noua lor aventură nici nu bănuiau ceea ce urma să se întâmple. Pentru a ajunge la destinație, undeva în nordul Italiei, era nevoie ca trenul să treacă printr-un tunel proaspăt inaugurat, un lucru banal în zilele noastre, dar o noutate pentru zilele anului 1911. Ciudat este faptul că trenul a intrat în acel tunel, dar nu a mai ajuns niciodată la destinație.

Autoritățile feroviare italiene au declanșat o anchetă de proporții. Mai multe echipe formate din polițiști, dar și ingineri au pornit în căutarea trenului. Prima dată s-a presupus că un accident s-a petrecut în tunelul respectiv și din această cauză trenul nu s-a mai făcut văzut. Ajunși la fața locului, specialiștii au început să examineze structura tunelului. Nimic nu părea suspect, tunelul nu se prăbușise, trenul nu se defectase ci pur și simplu dispăruse.

Norocul echipelor de investigații a fost că au găsit doi pasageri care săriseră din tren înainte ca acesta să dispară. În urma audierilor, cei doi martori oculari, fiind speriați de moarte din cauza celor întâmplate, au povestit că înainte ca trenul să se apropie de misteriosul tunel un val de ceață densă și-a făcut apariția. Cu cât trenul înainta prin valul de ceață cu atât ea devenea mai vâscoasă, semănând cu laptele. Sentimente de frică și panică s-au produs în rândul pasagerilor, dar numai cei doi au avut curajul să sară din tren înainte ca acesta să intre în tunel. Apoi, în numai câteva secunde, trenul format din patru vagoane și o locomotivă, împreună cu cei 104 pasageri și personalul însoțitor au dispărut fără urmă. Nimeni nu a putut găsi o explicație logică pentru cele întâmplate, dar autoritățile au luat hotărârea să închidă pentru totdeauna acel tunel. Straniu este faptul că cei doi supraviețuitori au întâmpinat probleme psihologice grave în anii care au urmat incidentului. Au avut nevoie de tratament specializat până au ajuns să își revină la o stare psihică acceptabilă.
Povestea trenului dispărut a rămas neelucidată, iar tunelul cu pricină a fost dezafectat. Niciun tren nu a mai trecut de atunci pe acolo, iar această decizie a fost luată de teama ca evenimentul neplăcut să nu se mai repete. Oare unde a putut să dispară acel tren?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...