"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 11 octombrie 2011

Femeia Maimuţă , un caz neelucidat

Foarte putin cunoscuta, dar extrem de tulburatoare este povestea Zanei, femeia-maimuta, capturata in 1850 in regiunea Ochamchir din Georgia.
Vanatorii au avut mult de furca pina sa prinda creatura salbatica, asemanatoare unei femei, dar si cu trasaturi specifice maimutelor. S-au mai auzit cazuri de copii crescuti alaturi de fiarele padurii, dar acestia pot fi usor recunoscuti prin trasaturile lor umane, doar comportamentul fiind animalic.

In ceea ce o priveste pe Zana, ea avea brate, picioare si degete groase, un posterior masiv si era acoperita cu un par negru, ca o blana. Era foarte rezistenta la frig, detestand chiar spatiile incalzite. Comportarea sa era extrem de primitiva si salbatica. Zana era atit de rea incit, in primii ani, a fost tinuta intr-o cusca.
Nu se cunosc foarte multe amanunte despre viata ei, dar dupa cit se pare, cu timpul, s-a mai imblinzit si a putut sa invete lucruri simple, cum ar fi sa macine porumbul. Desi nu a invatat niciodata sa vorbeasca, stapinea suficient de bine limbajul trupului cit sa atraga localnici pentru a se imperechea. Zana a adus pe lume mai multii copii, dintre care unii au fost crescuti de localnici.
Cel putin unul dintre copii a fost omorit accidental de Zana, care a imbaiat pruncul intr-un riu aproape inghetat, considerind probabil ca acesta are acceasi rezistenta la frig. Copiii care au supravietuit aveau toti pielea inchisa la culoare, trasaturi negroide si erau neobisnuit de puternici, dar s-au integrat in comunitatea umana.
Zana a murit in 1890, dar cel mai mic dintre copiii sai a trait pina in 1954. Potrivit profesorului Boris Porchnev, de la Academia de Stiinte din Moscova, este posibil ca Zana sa fi fost o Alma, creatura salbatica despre care se crede ca ar trai in Asia Centrala, dar care se deosebeste de alte fiinte fabuloase, precum Yeti ori Sasquatch, prin aceea ca are o infatisare mai umana.
In opinia academicianului rus, este posibil chiar ca Zana sa fi facut parte dintr-un clan de Oameni de Neanderthal care a supravietuit in mod misterios pina in zilele noastre. De altfel, in lumea stiintifica se discuta aprins daca neanderthalienii s-au imperecheat sau nu cu Homo Sapiens. Poate ca da, afirma Panchev, iar Zana ar fi ultimul caz cunoscut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...