"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 8 decembrie 2011

Iranul a oferit dovada capturării celui mai sofisticat avion american fără pilot

Televiziunea iraniană a prezentat joi primele imagini cu drona americană supersofisticată prăbuşită săptămâna trecută în apropierea graniţei cu Afganistanul.
În imagini pot fi observaţi doi oficiali militari iranieni care inspectează avionul fără pilot, cunoscut sub numele Sentinel, aflat într-un uriaş hangar, şi care, aparent, nu ar fi suferit avarii semnificative.
Este prima pierdere de acest gen suferită de SUA, care şi-au exprimat deja îngrijorarea referitor la faptul că tehnologia supersofisticată de pe Sentinel ar putea servi intereselor militare iranine.
Tot joi, ministrul iranian de Externe a fost la Ambasada Elveţiei la Teheran, cea care serveşte şi intereselor americane în Iran, în condiţiile în care SUA nu au reprezentare diplomatică în această ţară, conform BBC. Potrivit presei de la Teheran, oficialul a "protestat cu putere faţă de invazia unui avion care a pătruns în spaţiul aerian iranian" şi a cerut explicaţii imediate şi compensaţii din partea Washingtonului.
În timp ce NATO a anunţat că a "pierdut controlul" asupra dronei, presa iraniană citează oficiali militari locali, conform cărora Sentinel ar fi fost doborât de forţele aeriene de la Teheran.
Pe de altă parte, New York Times scrie în ediţia electronică de joi că drona prăbuşită făcea parte din programul de supraveghere al facilităţilor iraniene suspectate că ar contribui la programul nuclear al ţării.
Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...