"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 29 mai 2012

Documentarul care tulbură grav mintile luminate a multora. “Dacii – Adevăruri tulburătoare 2012″. Partea I-a

Acest articol apartine blogului Romania megalitica

 „Noi suntem urmaşii Romei? Sau istoria României se bazează pe un lung şir de falsuri?” Răspunsurile oferite în documentar pentru aceste întrebări au provocat o veritabilă frenezie: peste 520.000 de vizualizări, aproape 1000 de comentarii, peste 6000 de like-uri. 


Filmul are aproape o oră şi susţine că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Studii genetice realizate în Germania, citate de autorii documentarului, indică faptul că populaţia românească din prezent este înrudită foarte puţin cu cea din Italia şi foarte mult cu cea existentă în Dacia înainte de cucerirea romană. Autorii au anunţat că vor mai publica anul acesta lucrări ştiinţifice care vor revoluţiona istoria noastră veche. 
Varianta scurtă 
În 30 de secunde, teoria autorilor documentarului este că avem mai multe motive să ne considerăm daci, decât urmaşi ai Romei. „Realitatea este foarte simplă. Simplitatea constă în faptul că au sosit romanii, au cucerit 14 la sută din teritoriul Daciei şi peste noapte, nu numai teritoriul cucerit peste o sută de ani învaţă perfect limba latină uitând limba lor, dar şi 86 la sută din teritoriul Daciei, oameni care nici măcar nu ştiau că au sosit romanii uită limba lor şi vorbesc latina”, spune Napoleon Săvescu, directorul fondator al societăţii Dacia Revival Internaţional. 
Dezbatere aprinsă 
Acest argument este primul dintr-un lung şir argumente cu care realizatorii documentarului încearcă să convingă publicul că în Dacia s-a vorbit o limbă aproape identică cu latina şi că întreaga civilizaţie romană provine, de fapt, din spaţiul cultural în care se vorbea limba Dacilor. Teoria a stârnit imaginaţia celor care au văzut documentarul. Youtube a contorizat peste 368.000 de vizualizări. Peste zece la sută dintre cei care au vizionat documentarul au apreciat că este foarte interesant şi sute de utilizatori s-au lansat într-o dezbatere cu aproxomativ 800 de comentarii. 
Fost ministru: De ce grecii, egiptenii şi evreii nu şi-au schimbat limba? 
În documentar apare şi un fost ministru al Apărării Naţionale, generalul în rezervă Nicolae Spiroiu. „Imperiul Roman nu avea cum să disemineze limba latină pe un areal de şase ori mai mare decât cel pe care l-a ocupat”, spune Spiroiu.
 „Statul iudeu a stat sub romani 800 de ani, vreo 400 de ani au stat grecii, egiptenii la fel” spune în documentar Mircea Chelaru, general în rezervă şi fost şef al Statului Major General al Armatei Române.
 „Din această perspectivă apare o uriaşă enigmă. Cum e posibil ca Dacii să-şi fi abandonat limba şi tradiţiile şi să fi îmbrăţişat limba şi obiceiurile invadatorilor, în condiţiile în care mai putin de 20 la suta din spaţiul dacic fusese cucerit, teritoriu in care romanii au rămas doar 165 de ani. Oare o asemenea pretenţie nu sfidează logica?  Alte state cucerite integral de romani şi în care stăpânirea romană s-a întins pe 400 sau 800 de ani nu şi-au lepădat limba şi nu şi-au uitat tradiţiile. Şi dacii au făcut-o fără ca măcar să-i forţeze cineva?”, spun realizatorii documentarului. 
Scriitorul Daniel Roxin: De ce nu vorbim turcă sau maghiară? 
„Pe aceeaşi logică ar fi trebuit ca românii să vorbească turca şi maghiara pentru că cele două imperii au stăpânit părţi mai însemnate din această ţară. Studiile de paleogenetică şi logica simplă ne spun că limba dacilor ar putea să fie continuatoarea unei limbi mai vechi din care s-a născut şi latina vulgară. “, spune scriitorul Daniel Roxin care a lansat documentarul pe Internet.
 Documentarul citează diverse surse istorice şi face referire la obiectele dacice descoperite pe teritoriul României, dar şi în alte zone ale Europei. Autorii mai fac referire la diverse monumente ridicate în Imperiul Roman în care ar exista indicii care susţin teoria lor. 
 Recent, realizatorii documentarului au fost invitaţi la Antena 3 pentru a da mai multe explicaţii. 
Antena 3 despre filmul “Dacii – Adevaruri tulburatoare” VIDEO:
 
Sursa: Piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...