"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 8 mai 2012

Nomofobia o boală specifică secolului XXI




Două din trei persoane suferă de această boală, iar tu ai putea fi unul dintre ei. E noua obsesie mondială. S-a răspândit cu repeziciune, iar victimele sunt afectate într-un număr alarmant de mare. Iar ca în cazul fiecări boli de proporţii planetare, şi în acest caz cineva beneficiază de pe urma ei.
Este vorba despre nomofobia, teama de a nu rătăci sau uita acasă telefonul mobil. Potrivit unui studiu realizat recent, 66% din oameni sunt obsedaţi de gadgeturile lor, ba mai mult, merg cu telefoanele mobile chiar şi la toaletă.
41% din subiecţii studiului au declarat că au cel puţin două telefoane, iar femeile sunt mult mai afectate de această fobie decât bărbaţii: 71% din doamne se tem să nu îşi piardă telefonul mobil, faţă de un procent de 61% din rândul bărbaţilor.
Jurnaliştii de la Huffington Post au remarcat că această obsesie/boală este în creştere faţă de acum patru ani, când în urma unui studiu asemănător a ieşit la iveală faptul că 50% din subiecţii chestionaţi declarau că nu pot trăi fără mobil.
În SUA situaţia se precipită puţin. 40% din subiecţii unui alt studiu au declarat că ar prefera să renunţe să se mai spele, decât să renunţe la iPhone-ul lor, timp de o săptămână, scrie Huffington Post.
Sursa: piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...