"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

duminică, 13 ianuarie 2013

Operațiunea SECRETĂ a naziștilor prin care au vrut să distrugă NEW YORK-ul

Comandantul aviației militare a Germaniei naziste, Hermann Goring, a plănuit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial să distrugă New York-ul cu ajutorul unei bombe radioactive lansată dintr-o rachetă spațială.

Pentru că SUA se afla prea departe pentru a putea fi bombardată de avioanele Germaniei, Hermann Goring a construit lângă Hamburg un laborator în care a încercat să construiască o aeronavă suborbitală reutilizabilă și capabilă să ajungă foarte repede în orice punct al lumii.
Prototipul aeronavei urma să fie construit pe baza planurilor realizate de un cercetător austriac. Aeronava Silverbird ar fi urmat să fie lansată pe șine, împinsă de la spate de un ansamblu de 36 rachete V2, ceea ce i-ar fi asigurat la sol o viteză de aproximativ 2.000 de kilometri pe oră. La capătul șinei, aeronava ar fi urmat să se înalțe și să-și pornească propriile motoare cu reacție. După opt minute de la lansare, Silverbird ar fi urmat să ajungă la o altitudine de aproximativ 130 de kilometri deasupra Terrei. 
Bomba cu care ar fi urmat să fie distrus New York-ul era și ea cât se poate de neconvențională. Ea ar fi trebuit să fie acoperita cu nisip radioactiv și detonată la o altitudine mare deasupra orașului, astfel încât să se formeze un nor radioactiv deasupra sa. 
Calculele și testele ulterioare au demonstrat însă că un avion de tipul Silverbird nu putea fi construit cu ajutorul tehnologiilor existente pe atunci, astfel că Goring a fost nevoit să renunțe la proiect. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...