"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 16 ianuarie 2013

Se schimbă HARTA EUROPEI, primul pas a fost făcut

Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului Regatului Unit) a aprobat un document ce permite Scoţiei să organizeze un referendum privind independenţa regiunii. Pentru a fi pus în practică, documentul mai trebuie să fie aprobat şi de Camera Lorzilor (camera superioară), unde votarea acestuia este prevăzută în 2014, relatează RT. 
Referendumul privind independenţa Scoţiei ar putea să se desfăşoare anul viitor. La baza acestei consultări populare se află principii prevăzute în acordul semnat anul trecut de premierul britanic David Cameron şi premierul scoţian Alex Salmond.
"Determinarea viitorului Scoţiei în componenţa Marii Britanii va fi cea mai importantă decizie în viaţă pe care o vor lua scoţienii", a declarat ministrul de stat pentru Scoţia din guvernul britanic, Michael Moore.
În pofida faptului că Scoţia este partea care beneficiază de cea mai mare autonomie din Marea Britanie - are propriul parlament, sistem juridic şi biserică de stat - regiunea vizează de sute de ani independenţa. Ea a fost anexată la Anglia în 1707, după ani de rezistenţă armată.
Un referendum similar a avut loc în capitala scoţiană Edinburgh în 1979. În ciuda faptului că cei mai mulţi scoţieni care s-au prezentat la urne au spus "da" independenţei, Londra nu a acceptat rezultatele referendumului din cauza participării reduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...