"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 27 martie 2013

Oamenii de stiinta italieni sustin ca au descoperit misterul exploziei de la Tunguska

Fenomenul petrecut în Tunguska în 30 iunie 1908, ora 07:17 i-a impresionat pe oamenii de știință de-a lungul vremii. Au existat mai multe teorii care au încercat să explice ceea ce a putut cauza o explozie asemănătoarea cu detonarea unei bombe cu hidrogen, dar niciuna dintre explicații nu a fost suficient de plauzibilă.
O echipă de cercetători italieni susține că a descoperit cauza exploziei de la Tunguska. Mai multe bucăţi dintr-un meteorit au fost descoperite în zona afectată, după care au fost studiate în laborator, iar rezultatele au fost mai mult decât concludente, susţin aceştia. Un corp ceresc foarte mare a cauzat imensă explozie, iar impactul său cu Pământul nu doar a devastat peste 1600 kilometrii pătraţi de pădure ci şi a favorizat crearea Lacul Cheko.
“Acest eveniment de la Tunguska este probabil legat de un corp cosmic care a explodat, la 4,82 până la 9,65 kilometri altitudine, eliberând 10-15 megatone de energie în atmosferă şi lovind apoi Pământul”, au explicat cercetătorii italieni de la Universitatea din Bologna, în revista ştiinţifică “Geochimie, geofizica, geosisteme”.
După cum susţin cercetătorii italieni că au găsit bucăţi din corpul ceresc care ar fi explodat la Tunguska, o nouă întrebare s-a născut pe buzele tuturor: A fost un meteorit sau o cometă?
Cheko 300x225Explozia care s-a produs la Tunguska a fost atât de mare încât a fost vizibilă cu ochiul liber tocmai din Anglia, din această cauză foarte mulţi specialişti cred că a fost vorba despre un OZN sau despre forte ale naturii neînțelese încă. Este foarte puţin probabil că un meteorit de dimensiuni foarte mari să fi provocat o asemenea catastrofă, în condiţiile în care nici după 100 de ani fauna nu îşi mai revine în zona producerii exploziei.
“Cerul s-a rupt în două şi a apărut foc deasupra pădurii. Ruptura din cer s-a lărgit şi toată zona de nord a fost acoperită de foc. În acel moment a început să îmi fie atât de cald încât nu mai puteam suporta, ca şi cum cămaşa mi-ar fi luat foc. Am vrut să-mi smulg cămaşa şi să o arunc, dar cerul s-a închis la loc. S-a auzit un sunet puternic şi am fost aruncat la pământ”, a povestit în trecut un martor al evenimentului din Tunguska.
Sursa: Efemeride 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...