"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 20 martie 2013

Cum va arata lumea:Prognoza pentru urmatorul secol

Viitorul sună bine sau cel puțin așa arată o prognoză de 100 de ani, efectuată de mai mulți oameni din trustul englezesc BBC. Această previziune a viitorului se bazează pe recentele descoperiri la care sunt cumulate părerile futurologilor. Dar mai bine hai să vedem cum va atâta lumea peste 100 de ani:
  • Oceanele vor deveni principala sursă de hrană
Peste 100 de ani, omenirea va avea de hrănit peste 10 miliarde de guri, ceea ce semnifică faptul că solul nu va mai fi suficient pentru producerea hranei. Peștele și algele vor deveni principalele alimente și astfel terenurile vor mai putea respira. La acest fapt se poate adăuga apă economisită în urma irigațiilor mai puţin intense.
  • Telepatia, o realitate
Transferul gândurilor la distanță va deveni o practică la îndemâna oricui. Datorită geneticii, se vor putea crea oameni mult mai inteligenți decât cei din prezent. Nu doar că acei oameni vor trăi mai mult, dar vor putea să-și expună calitățile mult mai bine. Astfel, comunicarea se va face doar prin puterea gândului.
  • Vremea va fi controlată
Pentru dezvoltarea durabilă a umanității, evenimentele meteorologice trebuie să fie controlate. Peste 100 de ani, oamenii vor fi capabili să controleze cele mai aspre fenomene, dar și să populeze deșerturile lumii cu păduri tropicale.
  • Antarctica își va pierde statutul de rezervație
Pentru că omenirea o să aibă nevoie de cât mai multe resurse naturale, Antarctica va fi zona cea mai atractivă din acest punct de vedere.
  • Monedă unică
În viitor lumea întreagă se va baza pe o singură monedă unică. Un al doilea scenariu este cel prin care banii fizici vor fi eliminați și înlocuiți cu altceva.
  • Legătura dintre creier și calculator
Oamenii de știință susțin că până în 2075 cei mai mulți oameni vor putea să-și conecteze creierul la calculatorul personal.
viitor
  • Nanoboții vindecă pacienții
Nanoboții, niște particule inteligențe introduse în corpul uman, vor fi capabili să vindece orice boală. În câteva decenii, această tehnologie o să înlocuiască medicina clasică.
  • În lume vor exista doar 3 limbi
Aceste limbi vor fi: engleza, spaniolă şi chineza
  • Liftul spațial
Această inginerie impresionantă va deveni realitate și va fi la îndemâna oricui. Atunci când un om oarecare dorește să ajungă pe Lună, va lua liftul spațial și va face o vizită de câteva săptămâni pe satelitul natural al Terrei.
  • Dispariția statelor suverane
Se preconizează că țările vor dispărea și un singur guvern mondial va conduce omenirea. În ziua de astăzi, chiar și ONU se poate numi un guvern mondial, dar în forma rudimentară.
Sursa: Efemeride

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...