Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, pe cand
ceea ce a facut in realitate a fost sa-i omoare. Persoanele care au
sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa ca au
inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca. Continea o substanta
alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil, asa ca i-au
adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.
Comparatia intre unt si margarina :
Ambele au aceiasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.
A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical dela Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceeace i-a fost adaugat la fabricatie.
Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea altor alimente.
Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani.
Ambele au aceiasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.
A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical dela Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceeace i-a fost adaugat la fabricatie.
Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea altor alimente.
Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani.
Acum… despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (cei pe
care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si
guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli coronariene.
Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza colesterolul
bun. Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui
matern. Micsoreaza reactia imunologicaa organismului. Micsoreaza reactia
la insulina.
Margarinei ii lipseste o molecula pentru a fi plastic! Numai acest
fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in viata voastra
si oricare alt aliment hidrogenat (asta inseamna ca se adauga
hidrogen, care modifica structura moleculara a substantelor).
Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si
lasati-o in garaj, sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti
observa doua lucruri: nu veti gasi nici muste, nici macar acei
deranjanti tantari (lucru ce ar trebui sa ne spuna ceva). Nu veti putea
simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare
nutritiva. Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici
microorganisme nu pot creste in ea. De ce ? Pentruca este aproape numai
plastic!
Mai putem adauga inca ceva:ca daca luam o bucata de margarina si o
punem pe gratar, sau intr-o tigaie ca sa prajim o friptura, va iesi un
fum negru!
Sursa: piatza.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu