"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 17 aprilie 2012

Rusia … and stuff.

Un articol dragut de dimineata cu privire la care ar fi activitatile Rusiei in ultima vreme si nu numai … (sorry for the long post :D )

“Armata rusă îşi trimite soldaţii la graniţa Armeniei cu Iran, pentru a anticipa un atac al Israelului asupra republicii islamice, care ar putea avea loc la vară, potrivit unor “surse informate” din Rusia, citate de Business Insider. Moscova a avertizat în repetate rânduri că un atac îndreptat împotriva Iranului va fi privit ca o ameninţare pentru siguranţa Federaţiei Ruse. “Iran este vecinul nostru. Dacă Iran este implicat în orice fel de acţiune militară, este o ameninţare directă la adresa securităţii noastre”, a declarat Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Rusiei la NATO, actual vicepremier, potrivit publicaţiei citate.
Rusia consideră că Israelul nu are suficiente resurse militare pentru a învinge Iranul şi că un atac împotriva republicii islamice nu se va putea desfăşura fără americani. Indiferent că atacatorul vor fi SUA, Israelul sau ambele puteri în coaliţie, Rusia va fi dispusă inclusiv să ajute Iranul, pentru a-şi apăra interesele în regiune. În acest sens, Moscova a început deja să îşi trimită soldaţi şi echipament militar în Armenia, la graniţa cu Iran, pentru a fi pregătite pentru un război care, din prisma surselor ruseşti citate de Business Insider, este iminent.
Aceleaşi surse au dezvăluit că Rusia a început pregătirile de război încă de acum doi ani, când a modernizat o bază  militară din Armenia, baza 102 din Gyumri, la graniţele cu Georgia şi Turcia.
“Baza militară 102 este un punct-cheie, este avanpostul Rusiei în Caucazii de Sud”, a explicat o sursă militară rusă pentru Nezavisimaya Gazeta.
Ruşii, însă, se tem că Georgia va coopera cu SUA şi va bloca aprovizionarea bazei 102, la care se ajunge acum doar pe calea aerului. Singura cale terestră pe care s-ar putea ajunge acum la această bază este blocată de georgieni.
Prin urmare, un război între Iran şi Israel şi/sau SUA va putea provoca reaprinde conflictul Rusiei cu Georgia, conform aceloraşi surse citate, care subliniază că Vladimir Putin consideră că are de “treburi neterminate” în ţara preşedintelui Mihail Saakaşvili, pe care a atacat-o în 2008.
“S-ar putea să fie nevoie de intervenţie militară pentru a înlătura blocada instituită de Georgia şi a redeschide coridorul spre Armenia”, a declarat Yuri Netkachev, fostul şef adjunct al armatei ruseşti în regiunea Transcaucazia (formată din Georgia, Azerbaidjan şi Armenia), potrivit Business Insider.
Un alt motiv de îngrijorare pentru ruşi este îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Israel şi Azerbaidjan. Recent, Israelul a semnat un contract de vânzare de echipament militar către Azerbaidjan în valoare de 1,6 miliarde de dolari.
Armata rusă crede că, dacă SUA vor ataca Iranul, vor trimite trupe în Georgia şi nave de război în Marea Caspică, ajutate fiind de Azerbaidjan. În acest caz, ruşii ar putea, la comanda lui Vladimir Putin, să trimită efective militare impresionante în cele două provincii ocupate în timpul războiului cu Georgia, Abhazia şi Osetia de Sud. Totodată, unul dintre liderii armatei ruse, generalul Vladimir Shamanov, a anunţat deja că se vor suplimenta efectivele din Armenia, măsură despre care se crede că ar avea de-a face tot cu un posibil război în Iran, potrivit unui expert în politica regiunii, Pavel Felgenhauer, citat de Business Insider.”
In alta ordine de idei, Rusia a mai testat zilele trecute o racheta termobarica. E prima data cand aud de o astfel de racheta (detalii aici). Israelul isi face socotelile cat i-ar costa un razboi si deocamdata sunt in grafic, deci nu renunta. O grupare al carui nume nu l-am retinut, undeva din orient, transmilte un mesaj Marii Britanii sa nu-l extradeze pe un nene (care e in custodia britanicilor de vreo 6 ani), ca o sa regrete rau. Coreea de Nord va lansa in spatiu un satelit de observatie pe care americanii si aliatii il vad ca o racheta balistica. In Islanda se asteapta inca o eruptie vulcanica, mult mai mare ca cea din 2008, a unui vulcan vecin, semnificativ mai “dotat cu cenusa”. Toate datele stranse pana acum arata ca magma vulcanului s-a ridicat destul de mult. O eruptie, in acest moment, ar putea conduce la inundarea partiala a Islandei, pe masura ce zapada si gheata se topesc, agricultura ar fi compromisa si calatoriile aeriene in intreaga Europa ar fi afectate. Partea buna, daca ii pot zice asa e racirea climei timp de cativa ani. Toate astea in conditiile in care in Romanica titlurile zilei sunt diverse activitati zilnice ale “divelor” si politica noastra cea de toate zilele. Ganduri nici pe departe apropiate cu problemele globale. Parca traim pe alta planeta. De fapt cam asa e ….
Sursa:  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...