"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

joi, 1 noiembrie 2012

Toate drumurile vor duce la Berlin

Nici o vizită a cancelarului german nu ar fi completă fără o întâmpinare călduroasă, cu sticle incendiare, încăierări cu forţele de ordine şi magazine devastate. Iar cele mai chic proteste sunt cele în care se strigă împotriva „fuhrer-ului“ Merkel şi a celui de-al IV-lea Reich.
Prostimea zbiară din toţi rărunchii „Heil Merkel!“, ridică în disperare mâna dreaptă, se zbate în uniforme germane, dă foc la steaguri cu svastică şi agită portretele cu chipul Angelei peste imaginea unui alt cancelar, de tristă amintire.
Moda grecilor a fost repede preluată şi de italieni, ba chiar şi de români (că doar e colorată, şocantă şi interesantă, prinde bine la public). Experţii în conspiraţie ţin prelegeri îndelungate în piaţă, la birt, la coadă la pâine sau pe site-urile de socializare în care explică în detaliu, cu „date concrete“, oricui vrea să-i asculte (şi mai ales celor care nu vor), cum Germania, după ce n-a reuşit să supună Europa cu armele, o va face cu banii.
Culmea ironiei e că au dreptate. Nu că ar exista o conspiraţie gigantică, ci că hegemonia germană e un fapt împlinit. Al IV-lea Reich este deja o realitate, deciziile se vor lua de la Berlin, indiferent că le convine sau nu, iar cedarea suveranităţii fiscale despre care se tot vorbeşte acum este doar primul pas. De ce? Păi simplu! Experimentul Europei democratice a eşuat.
Pentru Europa unită (sau ce va mai rămâne din ea), Berlinul e singura soluţie care măcar are o posibilitate de reuşită. Alternativele de genul Paris, Roma sau Londra nici măcar nu merită discutate. De aceea, nu va fi vorba despre o invazie armată, financiară sau altfel, ci „victimele“ vor fi cât se poate de bucuroase să fie „cucerite“.
Întrebaţi-i pe cei care şi-au găsit un loc de muncă în Germania cât de afectaţi sunt de „dictatura“ lui Merkel. Şi exemplul meu este doar un argument simplu…
Nina Curiţa
Sursa: Piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...