"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 12 iunie 2012

Cum sa ai talpi si calcaie fine si curate

Fiecare femeie isi doreste acum, in plina vara, sa aiba talpile curate, sanatoase, fine, cu o piele neteda, fara bataturi si asperitati. La maturitate, toate femeile se confrunta cu ingrosarea, din diferite motive, a pielii de pe talpi si de la calcaie dar, o ingrijire atenta si perseverenta poate inlatura aceasta problema care nu este deloc placuta. In mai toate magazinele se gasesc fel de fel de produse de ingrijire a picioarelor dar, asa cum se stie, sunt pline de chimicale si pot face mai mult rau decat bine pentru ca orice produs care atinge pielea ajunge si in organism. De aceea, este mai sanatos si mult mai ieftin sa-ti ingrijesti picioarele cu produse naturiste, care nu prezinta nici un risc.
Apa de tarate cu care sa-ti speli picioarele se prepara de dimineata. Se pun doua, trei maini de tarate de grau intr-un saculet de panza peste care se toarna o oala de clocotita. Se acopera vasul pana seara, pentru 8, 10 ore. Seara, apa se incalzeste si se sta cu picioarele in apa calda 15, 20 de minute. Spre sfarsitul baii foloseste o piatra ponce sau o pila abraziva cu care sa indepartezi stratul de celule moarte.
Dupa baie, cand picioarele sunt bine uscate, maseaza-le usor cu ulei de masline, special preparat in casa. Inainte de a folosi uleiul de masline pentru masaj, acesta se sterilizeaza. Sticluta cu ulei, bine astupata cu un dop potrivit, ori un borcan cu capac bine infiletat, se pun la fiert, la foc mic, intr-un vas cu apa. Poate fi lasat sa fiarba si cateva ore ca nu se intampla nimic. Dupa racire, eu adaug, intotdeauna, in uleiul astfel pregatit, si o picatura de ulei sfintit, mir. Procedeaza in acest fel, macar de doua ori pe saptamana, si curand vei observa ce talpi curate si sanatoase ai.
Pielea foarte ingrosata si calcaiele crapate pana la sange pot fi efectul unor boli interne sau a lipsei de vitamine si minerale, disfunctii ale glandei tiroide sau diabet, de aceea e bine sa mergi si la un specialist daca eforturile nu dau niciun rezultat. Totusi, in afara de bai si masaje ale picioarelor, e bine ca o perioada de timp, doua, trei saptamani, sa consumi zilnic morcov crud, sub forma de suc sau in salata. Salata de varza cu morcov ras prin razatoarea mica este excelenta. Nu trebuie sa exagerezi insa, cu consumul de morcov. Organismul isi va lua din aceasta leguma exact cat are nevoie pentru refacerea stocurilor si vindecarea problemelor cu care te confrunti. Ce este in exces se elimina. 
Sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...