"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

miercuri, 20 iunie 2012

Zvonurile se înteţesc: "Particula lui Dumnezeu" chiar a fost găsită

Una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice din toate timpurile ar putea fi confirmată în câteva săptămâni: Cercetătorii CERN cred mai mult ca niciodată că au descoperit bosonul Higgs.
Încă din luna decembrie, cercetătorii care lucrează la acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider), din cadrul CERN, au anunţaseră că descoperiseră indicii ale bosonului Higgs, supranumit "particula lui Dumnezeu", scrie wired.com
De atunci, oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele obţinute, iar acum sunt aproape convinşi că au dat de misterioasa particulă. Bosonul Higgs este ultima piesă din enormul puzzle care este Modelul Standard, teorie care descrie interacţiunile dintre toate particulele şi forţele cunoscute din univers. Potrivit calculelor fizicienilor, particula lui Dumnezeu este responsabilă pentru masa tuturor particulelor din univers.
"Situaţia e clară: Am dat peste ceva care arată exact cum ar trebui să arate bosonul Higgs", a scris pe blogul personal matematicianului Peter Woit. Potrivit unor zvonuri care circulă pe internet, confirmarea existenţiei bosonului Higgs se va petrece în cadrul Conferinţei Internaţionale de Fizica Energie Înalte, care se va desfăşura între 4 şi 11 iulie, în Melbourne, Australia. 
Sursa:  Sfatuitoarea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...