"Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca"
Sfantul Grigorie Teologul

marți, 19 iunie 2012

Straniul caz din fiordul Namsen


Centrul de cercetare OZN din Norvegia s-a ocupat timp de aproape 20 de ani de un caz foarte ciudat, pana cand, recent, specialistii au reusit sa reconstituie evenimentele. Acestea au decurs in felul urmator: proprietarul unui restaurant din Skomsvoll a observat pe cer un urias obiect zburator, care nu avea aripi, nu scotea nici un fel de zgomot si, venind dinspre est, a trecut pe deasupra localitatii din apropiere, Sundraas, dupa care a disparut intr-un nor. Peste cateva secunde, s-au vazut luminile unei uriase explozii, s-au auzit bubuituri, obiectul a iesit din nori, iar Johansen a avut din nou ocazia sa vada vehiculul care a explodat, rupandu-se in doua parti mari. Din trunchiul lui s-au mai desprins si alte fragmente mai mici, acestea cazand in Fiordul Namsen. Martorul a sunat imediat la aeroportul din Vaernes si a povestit ca vazuse un avion care s-a prabusit in fata lui. A ramas insa foarte surprins cand a primit raspunsul ca aviatia nu a interceptat nici un semnal radar si nu exista informatii despre vreun aviot ratacit sau defectat. Ei l-au asigurat pe Johansen ca ceea ce vazuse a fost probabil vreun meteorit de dimensiuni mai mici, nici intr-un caz un avion.
Barbatul nu a fost pe deplin satisfacut de aceasta explicatie si, deoarece nu credea in OZN-uri, nici prin cap nu i-a trecut sa se gandeasca la faptul ca ar putea fi vorba de o nava extraterestra.
“Daca totusi specialistii aeroportului au dreptate?” – se intreaba Johansen, decis pana la urma sa nu se mai ocupe de acest caz.
Peste cativa ani, insa, a avut loc un alt incident interesant care a dat curs multor presupuneri si intrebari, unele ramanand pana astazi neelucidate. Vasul unui pescar din Namsen a fost lovit de un obiect subacvatic foarte ascutit. Dupa cateva luni, un accident similar i s-a intamplat unui alt pescar. Cei doi au instiintat autoritatile, dar sesizarea a fost luata in serios doar de revista “Hjemmet”, care a finantat o cercetare subacvatica. La scurt timp, echipa a detectat un obiect metalic, de 2-3 metri inaltime si 6-7 metri lungime. Neavand insa resurse materiale suficiente, ancheta a trenat timp de un an, pana cand, in vara anului 1972, o alta revista, “Vimenn” s-a angajat sa finanteze proiectul.
“Obiectul cautarilor” a disparut insa in acest timp fara urma. Membrii expeditiei au putut sa constate ca in zona trebuie sa fi fost o intensa activitate OZN. Primarul din Namsen a descoperit in apropierea orasului, pe o raza de numai 25 de metri, 60 de urme triunghiulare si 30 rotunde, cu adancimi de 30-40 de metri. Specialistii au declarat ca aceste urme lasate in sol pot fi cauzate doar de un corp de 15-20 de tone, insa nici pana astazi nu au reusit sa-l identifice. In zona s-au mai gasit urme asemanatoare, atat sub apa, cat si pe plaja. Unele dintre ele emiteau ridiatii radioactive, fapt care a atras atentia nu numai a politiei locale, dar si a fortelor militare norvegiene. Cercetarile insa nu au avut finalitate.
Nici macar specialistii Centrului de cercetare OZN al Norvegiei nu au o idee clara despre ce s-a intamplat in Namsen. Ei presupun doar ca, probabil, este vorba de o catastrofa suferita de un OZN a carui ramasite  fusesera recuperate de catre extraterestrii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...